Hofheide

Coronavirus

Naar aanleiding van de beslissing van de Federale Overheid wordt de dienstverlening in Hofheide aangepast aan de geldende richtlijnen, dit vanaf woensdag 18 maart 2020 (12u) t/m 5 april 2020. Concreet betekent dit het volgende:

Plechtigheden

Het organiseren van afscheidsplechtigheden blijft mogelijk, maar hier gelden wel beperkende maatregelen:

  • de voorbereiding van de plechtigheid gebeurt enkel telefonisch of via mail;
  • een afscheidsplechtigheid kan alleen in beperkte kring worden georganiseerd, d.w.z. dat familieleden in eerste en tweede rang de afscheidsplechtigheid kunnen bijwonen en dit met een absoluut maximum aantal deelnemers van 20 personen;
  • er kan niet worden gecondoleerd om persoonlijke contacten te vermijden;
  • in de aula moet voldoende afstand tussen de aanwezigen worden bewaard;
  • we streven naar een duurtijd van 20 à 30 minuten maximaal, dit in het belang van uw en onze gezondheid én in navolging van de richtlijnen van de overheid
  • de rouwkaartjes worden niet uitgedeeld maar klaar gelegd zodat de aanwezigen zelf hun exemplaar kunnen nemen;
  • iedereen moet voldoende de nodige hygiëne-maatregelen in acht nemen.


Crematies:

Crematies worden uitgevoerd.  Dit mits het naleven van een aantal praktische richtlijnen voor de begrafenisondernemer, meegedeeld door de directie en vastgelegd inhttps://lokaalbestuur.vlaanderen.be/sites/default/files/public/richtlijnen_begrafenisondernemers_covid19_20200317.pdf)

Rouwmaaltijden

Aangezien alle horeca-activiteiten verboden worden, worden alle koffietafels en uitvaartmaaltijden geannuleerd. Er kunnen m.a.w. geen koffietafels meer georganiseerd worden in de crematoria.

Hebt u vragen?  Aarzel dan niet ons te contacteren.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x